AMSTERDAM – BUDAPEST

Kleurrijk in beeld

 

EXPOSITIE VAN HONGAARSE OUTSIDER ART UIT BUDAPEST EN FOTO’S VAN DE AMSTERDAMSE FOTOGRAFE LENNY MOESKOPS

 

EXPOSITIE DUURT VAN 27 NOVEMBER TOT 23 JANUARI

OPENING WOENSDAG 27 NOVEMBER

VAN 17.00 TOT 19.00uur

Spreker:  Aloys Ginjaar, organisator van de Fotografenavond, uitgever van Fotonieuws en curator  van Nederlandse fototentoonstellingen in New York

Muziek : Ronald Schepman, razende Ronald. is een self-made muzikant die laveert tussen de middeleeuwse troubadour en de hedendaagse blues muzikant,

en een vocale bijdrage van de Amsterdamse Meiden o.l.v.Rita Reijmers

AMSTERDAM OUTSIDER ART

Nieuwe Keizersgracht 1a , 1018 DR Amsterdam ( achter de Hermitage)

Bereikbaar met alle Metro’s vanaf CS  halte Waterlooplein /uitgang Hortus (400m. Lopen)

tram 9,14 halte Waterlooplein , tram 10,7, Weesperplein

 kleurrijk

 

           Kleurrijke Amsterdammers

of Amsterdam op z’n kleurrijkst!

Mijn leven lang ben ik al gefascineerd door kleuren, maar ook door mensen die kleurrijk gekleed gaan, en met deze manier van kleden hun eigen identiteit uitstralen en de durf hebben om kleur te dragen, op wat voor manier dan ook. Naar die mensen ben ik op zoek gegaan voor mijn fotoserie en ik heb een aantal fantastische types gevonden die deze serie dan ook de kleur en fleur geven die ik zo te gek vind en dat allemaal in Amsterdam!

Kleuren die het leven veraangenamen, zonniger en blij maken, en dat is heel wat met ons Hollandse klimaatje.

Gelukkig is Amsterdam een beetje eigenwijze en Multi Culti stad met diverse grappige, leuke, gekke en interessante types, dus ik kon gewoon beginnen in mijn eigen achtertuin!

Mijn fotografie bracht mij bij allerlei prettig gestoorde mensen met hun eigen ideeën over kleur, levensopvatting en kleding.

Ook dit keer heb ik Fredy Blom gevraagd om hun eigen woorden over de liefde voor kleur om te zetten in een klein gedichtje, iets wat ze heel mooi kan en Mariët Sieffers heeft met haar visagie ook kleur aan deze serie gegeven

Het resultaat is mijn fotoserie,

Gekleurde Amsterdammertjes!

Lenny Moeskops