Boeken van Lenny Moeskops

Fotograaf

uitnodiging scheltema

Kookboek ‘Wat eten de buren’

Lenny Moeskops: foto’s en tekst
Softcover boek
220 x 280 mm
132 pagina’s
genaaid gebrocheerd
Adviesprijs: € 20,00

Wat is leuker dan bij je buren even in de pannen te gluren? Te ruiken wat zij aan het kokkerellen zijn? Deze nieuwsgierigheid bracht fotograaf Lenny Moeskops ertoe recepten uit diverse culturen bij elkaar te brengen. Ze ging op zoek naar koks en kokkinnen. Geen sterrenkoks, maar mensen die net als velen elke dag een smaakvolle maaltijd op tafel willen zetten, maar daarvoor niet de hele dag in de keuken willen staan. Haar speurtocht leverde alleen maar enthousiaste mensen op die graag kun kookkunst via dit boek met anderen willen delen. En dat niet alleen, ze waren ook bereid om – op een bijzondere manier uitgedost – gefotografeerd te worden… (tekst: van de site van de uitgever: De Boekdrukker)

Bestellen: via de site van Lenny Moeskops

cover-double-dutch01a

Double Dutch Dogs

Fotografie: Lenny Moeskops
Tekst: Fredy Blom
Soort: Paperback, met illustraties
Taal: Nederlands
Afmetingen: 4x200x200 mm
Prijs: € 22,00

Twee honden van hetzelfde ras, veel hondenliefhebbers kiezen ervoor. Op mijn wandelingen door het Vondelpark – vlak bij mijn huis – kom ik ze tegen, rennend, spelend, zwemmend, een enkele keer vechtend. En steeds dubbelop. Het intrigeerde me, waarom twee? Ik maakte een praatje met de eigenaren en gaandeweg ontstond het idee voor een fotoboek. Geen foto’s buiten, maar in mijn studio, als echte filmsterren. Heel wat brokjes en snoepjes zijn nodig geweest om dit te verwezenlijken. Al eerder schreef Fredy Blom teksten voor bij mijn foto’s en dit keer dook zij in de hondenziel. Met een knipoog legde zij in kleine verhaaltjes hun veelbewogen geschiedenis vast en ontdekte dat iedere hondenbezitter zijn hond de liefste, trouwste en intelligentste vindt. Geheel terecht natuurlijk! En ja, twee honden, dat betekent dubbel plezier en gezelligheid. Voor de honden zelf in de eerste plaats, maar ook voor de eigenaren.

Te bestellen via bol.com

oude-jonge-meiden

Oude/Jonge meiden

Lenny Moeskops: Foto’s
Fredy Blom: teksten
MacSiers: visagie
Vormgeving & realisatie: Monica van Dam

De aanleiding voor mij om deze fotoserie te maken over oudere vrouwen heeft ook met mijn eigen leeftijd van doen en hoe ik in het leven sta. Ik ben om me heen gaan kijken hoe andere vrouwen het ouder worden beleven en kwam tot de conclusie dat het de meeste dames zo vanaf 60 jaar tot hoger lukt, heel positief, creatief en zinvol met het leven om te gaan. Dat is wat ik bedoel met ‘Oude/Jonge Meiden’ en dat heeft niets met rimpels te maken, maar des te meer met de energievolle en positieve manier om er met open ogen iets van te maken.

Zie de portfolio voor een selectie van de foto’s.

leven-na-de-dans

Is er leven na de dans?

Lenny Moeskops: foto’s
Tanneke de Groot: teksten
Nargish: gedichten
Vormgeving & realisatie: Monica van Dam

Uitgegeven ter gelegenheid van de expositie ‘Het leven in beweging’ september 2011

Fotoserie over ex dansers en hoe ze verder gaan na hun carrière, vaak moeten ze rond hun 35ste stoppen en wat dan?
Als je gaat dansen zoek je geen vak uit en kies je ook niet voor geld verdienen, je volgt gewoon je hart en dans zet je in beweging!

wonder-of-woman01

The Wonder of Woman

Foto-tentoonstelling in New York, 2012 

28 Nederlandse fotografen / 64 foto’s, waaronder een foto van Lenny Moeskops/Diederick Ingel.

Locatie: Brooklyn Bridge Park New York

Vormgeving & realisatie Aloys Ginjaar en Astrid Verhoef