Twee honden van hetzelfde ras, veel hondenliefhebbers kiezen ervoor. Op mijn wandelingen door het Vondelpark – vlak bij mijn huis – kom ik ze tegen, rennend, spelend, zwemmend, een enkele keer vechtend. En steeds dubbelop. Het intrigeerde me, waarom twee?

Ik maakte een praatje met de eigenaren en gaandeweg ontstond het idee voor een fotoboek. Geen foto’s buiten, maar in mijn studio, als echte filmsterren. Heel wat brokjes en snoepjes zijn nodig geweest om dit te verwezenlijken …en op een gegeven moment moesten er 2 Engelse buldoggen Harrie en Guus gefotografeerd worden en de eigenaar vroeg of er ook een lift was, want haar ‘jongens’ liepen geen trappen en toen ik de stoere boys zag, begreep ik dat meteen. En de lift was er gelukkig!

Ik heb veel liefde en geduld kunnen bewonderen, zowel bij de eigenaren als de honden.

Al eerder schreef Fredy Blom teksten voor bij mijn foto’s en dit keer dook zij in de hondenziel. Met een knipoog legde zij in kleine verhaaltjes hun veelbewogen geschiedenis vast en ontdekte dat iedere hondenbezitter zijn hond de liefste, trouwste en intelligentste vindt. Geheel terecht natuurlijk! En ja, twee honden, dat betekent dubbel plezier en gezelligheid. Voor de honden zelf in de eerste plaats, maar ook voor de eigenaren.

cover-double-dutch01

Wilt u het boek aanschaffen? Dat kan via Bol.com.

Van harte hoop ik dat u plezier beleeft aan deze fotogenieke lieverdjes! Dubbel plezier misschien wel!

 

Lenny Moeskops