alt….Creatie: Lenny Moeskops…

Aanvankelijk was Lenny Moeskops danseres en stapte toen na de nodige ‘ins en outs’ van dit vak te hebben meegemaakt over naar een geheel andere lifestyle. Lenny Moeskops besloot namelijk de fiere houding waaraan dansers en danseressen veelal meteen te herkennen zijn als mannequin op de catwalk te tonen. Haar expressieve gelaatsuitdrukking gaf haar daarbij de kans om ook als fotomodel te werken.

 

Voor Hoedendag mocht Lenny Moeskops enkele jaren terug nog een show verzorgen waarbij de combinatie hoed, tas en kleding een totaal plaatje qua kleur en stijl zouden vormen. Een eervolle opdracht maar multitasker Moeskops kon 5 jaar geleden al bogen op zoveel ervaring in uiteenlopende creatieve beroepen dat zij ook dit hoogtepunt wel weer achter zich zou laten. Talenten moet je gebruiken en je bent tenslotte niet voor niets breed georiënteerd en opvallend creatief!

Zo’n combi van talenten zorgde voor opdrachten bij musicals, theater. films en commercials. Zij deed ervaring op in veel grote en kleine producties en startte haar eigen zang- en dansgroep de Lenny List Singers&Dancers. Hier kon zij de kostuums en muziek zelf uitzoeken en de choreografieën bepalen. Ze werkte met haar groep op modeshows, t.v shows en cruises. En zij genoot met volle teugen van het regisseren van o.a. mode producties(Marc O’Polo, Benneton enz) en opende haar eigen dansstudio.

Uit die tijd stamt ook Lenny Moeskops merknaam “Le Mô Design”. Altijd op zoek naar een nieuwe uitdaging, dat is Lenny Moeskops ten voeten uit. Na haar opzienbarende modecreaties en vele modeshows ontdekte zij een nieuwe passie: de fotografie.

En dan breekt er weer een nieuwe creatieve fase voor haar aan want Lenny Moeskops zal ook daarin iedereen gaan verrassen. “Ik heb al mijn eerste fotoexpositie gehad,” vertelt ze. “Ik ben zo gelukkig dat ik met de fotografen die zich hebben verenigd rond Aloys Ginjaar meega naar de grote expositie in New York waar ook één van mijn foto’s voor is uitgekozen. Het thema van die expositie “The Wonder Of Woman” ligt haar heel goed. Zij exposeert daar een glamourachtige foto van een vrouw die ook een hoed draagt die door Lenny Moeskops werd gemaakt.

Maar zij verheugt zich al weer op een eigen nieuw project wat nog enigszins een verrassing blijk te zijn. Daarin zal in ieder geval haar levendige belangstelling voor de schoonheid en kracht van de rijpere vrouw centraal staan.

Vindt zij het niet opmerkelijk dat de vrouw op leeftijd in de media doorgaans als een zielig hoopje mens wordt voorgesteld? Alleen machtige vrouwen van een zekere leeftijd komen uitgebreid aan het woord…

“Dat zou ik niet zo willen interpreteren,” reageert Moeskops. “Het gaat er veelal om wat iemand met haar of zijn leven doet. Dat is een wisselwerking. Zowel voor vrouwen als voor mannen geldt dat ieder het latere leven anders kan invullen. Ik heb bijvoorbeeld een fotoserie gemaakt over dansers waarvan hun carriëre was afgelopen. Bij ballet ga je namelijk een bepaald aantal jaren mee en dan sta je vrij jong nog voor de noodzaak om een ander beroep te kiezen. Ik fotografeerde onlangs juist daarom een groep van wat meer en minder bekende dansers die na een aantal jaren met 30 of 40 moesten stoppen… Dat wordt je dan eenvoudig aangezegd.”

En? Sloeg het noodlot toe? Dansers zijn zo dol op hun werk…
“Het was juist ongelooflijk hoe al die mensen zich allemaal daarna hadden ontwikkeld. Ze kwamen in allerlei nieuwe beroepen terecht of slaagden in een totaal andere business. Maar dat komt vermoedelijk ook door het vak want dansen vraagt discipline. Ik denk er ook niet er over na of ik wel zin heb om naar mijn studio te gaan om te werken. Ik ga gewoon en begin. Klaar!”